Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 17/10/2011 - 10/17/2011

 

 

                                                                    Δευτέρα, 17 Οκτωβρίου 2011

 

Τα όσα βλέπουν τις τελευταίες μέρες το φως της δημοσιότητας για τις εργασιακές σχέσεις των γιατρών του ΙΚΑ, έχουν απαντηθεί με τη δημόσια και ενυπόγραφη δέσμευση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Γ. Κουτρουμάνη.

Εντούτοις η θέση της Διοίκησης του ΕΟΠΥΥ είναι ότι και οι ιατροί του ΙΚΑ, ΕΟΠΥΥ πλέον, πρέπει να έχουν την ίδια μεταχείριση με τους γιατρούς του ΕΣΥ. Η εφαρμογή του θεσμού πρωτοβάθμιας περίθαλψης υγείας χρειάζεται ομαλή μετάβαση και στήριξη, όχι πειραματισμούς, προκειμένου να μην ακυρωθεί αυτή η μεγαλύτερη μεταρρυθμιστική τομή στην ιστορία του ελληνικού κράτους.

Ζητήσαμε τη συνεργασία όλου του ιατρικού κόσμου μέσω των συλλόγων τους, μετά από ειλικρινή διάλογο με αποτύπωση της σημερινής πραγματικότητας και των δυνατοτήτων του ΕΟΠΥΥ. Θεωρούμε ότι η ανταπόκριση και οι δεσμεύσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας από την πλευρά των γιατρών δεν ήταν εφήμερης διάρκειας.

Διαβεβαιώνω λοιπόν ότι οι στρατηγικοί στόχοι είναι η παροχή υπηρεσιών υψηλών προδιαγραφών για την ικανοποίηση του έλληνα ασφαλισμένου και οι αδιατάρακτες εργασιακές σχέσεις του συνόλου των εργαζομένων, με οποιαδήποτε σχέση και αν εργάζονται (μόνιμοι, αορίστου χρόνου), στη βάση του σεβασμού και της ειλικρινούς συνεργασίας, στις δύσκολες συνθήκες του ΕΟΠΥΥ.

Κάθε φήμη που αμφισβητεί τα παραπάνω είναι κακόβουλη, την διαψεύδω και εκφράζει εκείνους που δεν θέλουν την λειτουργία του ΕΟΠΥΥ.Γ.
Βουδούρης

Πρόεδρος ΕΟΠΥΥ