Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 28/07/2011 - 7/28/2011

Για τα σημαντικά αποτελέσματα από την υλοποίηση της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης στον ΟΑΕΕ, μίλησε ο Διοικητής του Οργανισμού και Πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, Γ. Βουδούρης στο πλαίσιο του  «τρίτου κύκλου ετήσιων συναντήσεων TELECOM STRATEGIES και DIGITAL HEALTH CARE» που διοργάνωσε το Greek ICT Forum την Τετάρτη, 27 Ιουλίου 2011, στο Εθνικό Κέντρο Ερευνών.

Ο Διοικητής μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι οι δαπάνες υγείας στον ΟΑΕΕ έχουν περιοριστεί δραστικά και βρίσκονται στο χαμηλότερο επίπεδο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, και σε αυτό -όπως είπε -έχει συμβάλλει καθοριστικά η εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι η μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης το α΄ εξάμηνο του 2011 ανέρχεται στο 24, 52% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010.

Πρόσθεσε επίσης, ότι έχει ήδη ξεκινήσει και η ηλεκτρονική καταγραφή των εξετάσεων, η οποία αναμένεται να ενισχύσει τον εξορθολογισμό των δαπανών.

«Το αξίωμα που θα υπηρετήσουμε στον ΕΟΠΥΥ είναι  πληρώνουμε την αξία και όχι την υπεραξία» δήλωσε ο Γ. Βουδούρης,  ο οποίος τόνισε ότι «η ηλεκτρονική συνταγογράφηση δεν είναι πανάκεια καθώς, όπως είπε, η συνταγογράφηση μπορεί να καταπολεμήσει μόνο την παράνομη και την παράτυπη συνταγογράφηση, την υπερσυνταγογράφηση και την κατευθυνόμενη συνταγογράφηση. Η πραγματική μείωση, επεσήμανε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, μπορεί να παγιωθεί μόνο με φθηνότερο φάρμακο και τις διοικητικές αποφάσεις που θα παρεμβαίνουν και θα σπάνε τον δεσμό μεταξύ των γιατρών και των φαρμακευτικών εταιρειών. Τότε μόνο θα μπορούμε να μιλάμε για επιτυχία του στρατηγικού στόχου περιστολής της δαπάνης για τα φάρμακα».

Και ολοκληρώνοντας την παρέμβασή του ο Γ. Βουδούρης κατέληξε: «Ένα σύστημα για να πετύχει δεν μπορεί να το έχει σχεδιάσει ένας και να το χρησιμοποιεί ένας. Θα πρέπει να το έχουν σχεδιάσει πολλοί και να το χρησιμοποιεί ένας με τη σύμφωνη γνώμη του».