Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 26/07/2011 - 7/27/2011

Επίσκεψη στην Περιφερειακή Δ/νση Δυτικής Μακεδονίας και στο Περιφερειακό Τμήμα Καστοριάς πραγματοποίησε την Παρασκευή 22 Ιουλίου 2011, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης. ο οποίος το απόγευμα πραγματοποίησε ομιλία στο Επιμελητήριο Φλώρινας.

Ο κ. Βουδούρης, μεταξύ άλλων, διαβεβαίωσε εκ νέου ότι, παρά τις οικονομικές αντιξοότητες που αντιμετωπίζει η αγορά, ο ΟΑΕΕ θα παραμείνει συνεπής στις συνταξιοδοτικές και ιατροφαρμακευτικές του υποχρεώσεις απέναντι στους ασφαλισμένους, ενώ τόνισε ότι η πρόταση αυτή τη στιγμή είναι να δοθεί στους ασφαλισμένους δικαίωμα αλλαγής ασφαλιστικής κλίμακας προς τα κάτω.

Στο ίδιο πλαίσιο πρόσθεσε ότι η διοίκηση του Οργανισμού έχει αποδείξει ότι βρίσκεται κοντά στους ασφαλισμένους και τους υποστηρίζει ανάλογα με τις δυνατότητες που έχει.

Χαρακτηριστικά μίλησε για το πάγωμα των ετήσιων αυξήσεων για τρία χρόνια, για τη στήριξη των ανέργων με τη χορήγηση -για πρώτη φορά- βοηθήματος, και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ίδιους και στην οικογένειά τους για δύο χρόνια.

Επιπλέον ο διοικητής του ΟΑΕΕ επεσήμανε την πρόοδο που έχει σημειωθεί τον τελευταίο χρόνο στον ΟΑΕΕ και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον του Οργανισμού το οποίο - όπως είπε- παρά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία έκλεισε για πρώτη φορά, μετά από χρόνια, με λογιστικό πλεόνασμα, γεγονός που όπως τόνισε οφείλεται κυρίως στη περιστολή των δαπανών.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφερόμενος στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση σημείωσε ότι οι δαπάνες υγείας στον Οργανισμό είναι στο χαμηλότερο επίπεδο, σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, ενώ πρόσθεσε ότι έχει ήδη ξεκινήσει και η ηλεκτρονική καταγραφή των εξετάσεων, η οποία με τη σειρά της αναμένεται να βοηθήσει  στον εξορθολογισμό των δαπανών.

Ο Γ. Βουδούρης επανέλαβε την προτεραιότητα για διοικητική αναμόρφωση του Οργανισμού, με τη δημιουργία πολυδύναμων διευθύνσεων, προκειμένου να υπάρξει ένα πιο ευέλικτο σχήμα που θα εξασφαλίζει για τους ασφαλισμένους υπηρεσίες υψηλής ποιότητας με μικρότερο κόστος, λιγότερο χρόνο και χωρίς γραφειοκρατία.

Τέλος, αναφερόμενος στην ακίνητη περιουσία του ΟΑΕΕ, τόνισε ότι αυτή υπολογίζεται περί τα 100 εκ. ευρώ και η αξιοποίησή της γίνεται στο επίπεδο της διαπραγμάτευσης των μισθωμάτων και σε επίπεδο τιμής και σε επίπεδο ποιότητας.