Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 13/07/2011 - 7/13/2011

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 13/07/2011

Με τους διευθυντές των υγειονομικών μονάδων του ΙΚΑ της Αττικής, που θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, συναντήθηκε την Τρίτη 12 Ιουλίου, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης εγκαινιάζοντας έναν κύκλο τακτικών ενημερωτικών επαφών που θα έχει μαζί τους το επόμενο διάστημα.
Ο κ. Βουδούρης αναφερόμενος στις επιδιώξεις του ΕΟΠΥΥ, μεταξύ άλλων υπογράμμισε την ανάγκη προστασίας του κύρους και της αξιοπρέπειας των γιατρών και εξήρε την προθυμία τους να συμμετάσχουν στο νέο φορέα, ενώ αναφερόμενος σε όσους αντιδρούν έκανε λόγο για μικρή μειοψηφία.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ υπογράμμισε ότι ο νέος Οργανισμός έρχεται να καλύψει ένα μεγάλο κενό στην πρωτοβάθμια υγεία και η προσπάθεια πρέπει να επικεντρωθεί σε ποιοτικές υπηρεσίες που θα σέβονται και θα εξυπηρετούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τον ασφαλισμένο.
Ο κ. Βουδούρης επισημαίνοντας την ανάγκη δραστικής αντιμετώπισης της δαπάνης του φαρμάκου, παρουσίασε τα σημαντικά οφέλη της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και τόνισε ότι θα ξεκινήσει πρόγραμμα εξοικείωσης όλων των γιατρών με την Κεντρική Μονάδα Επεξεργασίας Συνταγών που διαθέτει το ΙΚΑ.
Ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ θα συνεχίσει και την Τετάρτη, 13 Ιουλίου, τις συναντήσεις του με τους διευθυντές των αντίστοιχων μονάδων στη Θεσσαλονίκη.