Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 09/06/2011 - 6/10/2011


Δύο, άμεσα εφαρμόσιμα μέτρα εισηγείται ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), προκειμένου να βοηθήσει τους επαγγελματίες, οι επιχειρήσεις των οποίων υπέστησαν ζημίες, εξαιτίας των έργων κατασκευής του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Συγκεκριμένα ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης, ο οποίος μετείχε σε σχετική σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα, 6 Ιουνίου στα γραφεία της εταιρίας της Αττικό Μετρό, στη Θεσσαλονίκη, πρότεινε οι συγκεκριμένοι επαγγελματίες - αφού πρώτα εξασφαλίσουν τη σχετική βεβαίωση/πιστοποίηση από το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων να έχουν τη δυνατότητα να αλλάξουν ασφαλιστική κλίμακα προς τα κάτω, για δύο χρόνια, ενώ στη συνέχεια, να μπορούν να αποπληρώσουν τη διαφορά που προκύπτει, χωρίς επιπλέον οικονομικές επιβαρύνσεις.

Το δεύτερο μέτρο, που πρότεινε ο διοικητής του ΟΑΕΕ είναι το πάγωμα της εισφοράς ασφαλίστρων για δύο χρόνια και η δυνατότητα της εν συνεχεία αποπληρωμής τους, χωρίς να υπάρξουν επιβαρύνσεις με επιπλέον οικονομικές εισφορές.
Επίσης επειδή θεώρησε ότι η επιχείρηση Αττικό Μετρό Θεσσαλονίκης είναι υπεύθυνη για τη δημιουργία του προβλήματος πρότεινε να συμμετάσχει στην οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων αναλαμβάνοντας να καλύψει οικονομικά μέρος των εισφορών τους.

Εξάλλου, ο κ. Βουδούρης σε ομιλία που πραγματοποίησε στον εμπορικό σύλλογο της Θεσσαλονίκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για την πορεία του ΟΑΕΕ, ενώ δήλωσε τη συμπαράστασή του στον εμπορικό κόσμο που, όπως είπε, δοκιμάζεται από την οικονομική κρίση.

Η διήμερη επίσκεψη του διοικητή του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη, ολοκληρώθηκε την Τρίτη, 7 Ιουνίου με εκδήλωση που έγινε στη Λαογραφική Εταιρεία του Νομού Πέλλας, στην περιοχή Βαρόσι της Έδεσσας προς τιμή του Τρύφωνα Σιβένα, ο οποίος είναι ο γηραιότερος συνταξιούχος του Οργανισμού.