Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 29/04/2011 - 4/29/2011

                     
                       
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 29/04/2011

Μετά τις σχετικές ανακοινώσεις του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής ότι από την προσεχή Δευτέρα 2 Μαΐου τα μέλη του δεν θα εξυπηρετούν και τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, η διοίκηση του Οργανισμού θεωρώντας ότι όλες αυτές οι ενέργειες είναι καταχρηστικές απέναντι στη σύμβαση που έχει υπογράψει με τον πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο, ενημερώνει τους ασφαλισμένους, προκειμένου να κατανοήσουν το μέγεθος της άδικης και αδικαιολόγητης πίεσης που ασκεί ο συγκεκριμένος σύλλογος ότι όλες οι περιφερειακές Διευθύνσεις της Αττικής έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους προς τα φαρμακεία μέχρι και το μήνα Δεκέμβριο 2010.

Επιπλέον, τις οφειλές μέχρι και τον Φεβρουάριο 2011 έχουν εξοφλήσει η διεύθυνση Δυτικής Αττικής του ΟΑΕΕ, που περιλαμβάνει τις περιοχές Περιστέρι, Ίλιον, Αιγάλεω, Μέγαρα και Ελευσίνα καθώς και η διεύθυνση των Ιλισίων του ΟΑΕΕ, που περιλαμβάνει τις περιοχές Σύνταγμα, Παγκράτι, Ζωγράφου και Καισαριανή.

Ως εκ τούτου σε επικοινωνία που είχε με τον πρόεδρο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θ.  Αμπατζόγλου ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης τον ενημέρωσε ότι προτίθεται  να ασκήσει κάθε νόμιμο μέτρο προκειμένου να διαφυλάξει την ομαλή και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Οργανισμού αλλά και να υπερασπίσει το δημόσιο συμφέρον.

Συγκεκριμένα,  ΟΑΕΕ προτίθεται να επανεκτιμήσει τις συμβάσεις και τις σχέσεις που έχει συνάψει με τους φαρμακοποιούς του φαρμακευτικού συλλόγου Αττικής.

Σε δήλωσή του ο διοικητής του Οργανισμού, Γ. Βουδούρης τονίζει ότι σε μια εποχή που η χώρα υφίσταται μια τόσο εκτεταμένη οικονομική κρίση, με κερδοσκοπικές πιέσεις από το εξωτερικό οι οποίες συμβάλλουν στη σοβαρή ύφεση της αγοράς όπου δραστηριοποιούνται οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ, οι οποίοι πληρώνουν από το υστέρημά τους προκειμένου να ανταποκρίνονται στις ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις  από τις οποίες προκύπτουν και οι αμοιβές των φαρμακοποιών, απαιτούνται άλλου είδους συμπεριφορές και τουλάχιστον η δέουσα αλληλεγγύη από συναδέλφους επαγγελματίες που εξασφαλίζουν από το επάγγελμά τους κέρδος 35%.

 ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΟΑΕΕ