Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 30/03/2011 - 3/31/2011

 

                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 30/03/2011

Τα γραφεία του ΟΑΕΕ στη Χίο επισκέφθηκε ο διοικητής του Οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης την Τρίτη 29 Μαρτίου 2011, ενώ το βράδυ πραγματοποίησε ομιλία σε εκδήλωση στο εμπορικό επιμελητήριο του νησιού.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο διοικητής διαπίστωσε το κτιριακό πρόβλημα του Οργανισμού και σε δηλώσεις του σημείωσε ότι «το συγκεκριμένο παράρτημα καταρρακώνει το κύρος του Οργανισμού και μάλιστα σε ένα νησί που έχει βγάλει τόσους ευεργέτες».

Ο Γ.Βουδούρης ζήτησε να αποκαθηλωθεί η πινακίδα που είχε αναρτηθεί κατά τα εγκαίνια του συγκεκριμένου χώρου, δηλώνοντας ότι «το κτίριο είναι τόσο απαράδεκτο που προσβάλλει και αυτούς που αναγράφει η πινακίδα».
Επίσης, προανήγγειλε ότι την επόμενη εβδομάδα θα προκηρυχθεί διαγωνισμός με διαφανή τρόπο ώστε να γίνει η επιλογή του νέου χώρου που θα νοικιαστεί, ενώ τόνισε ότι παραμένει ανοικτό το τι θα γίνει με το κτίριο που ακριβοπληρώθηκε.

Στην ομιλία του στο επιμελητήριο ο διοικητής  αναφερόμενος στον ΟΑΕΕ μεταξύ άλλων τόνισε: «Δημιουργούμε ένα Ταμείο πρότυπο, το οποίο πρώτο εφάρμοσε την ηλεκτρονική συνταγογράφηση, η οποία έχει χαρακτηριστεί από τους πολίτες ως το σπουδαιότερο κυβερνητικό έργο του 2010».

Σχετικά με την αναδιάρθρωση και τον εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών ο διοικητής έδωσε βαρύτητα στη δημιουργία πολυδύναμων διευθύνσεων με υπηρεσίες μιας στάσης, στις οποίες οι υπάλληλοι θα είναι πιο αποδοτικοί και οι δράσεις πιο απλοποιημένες και πιο λειτουργικές.

Ο Γ.Βουδούρης επεσήμανε επίσης, ότι η αύξηση των οικονομικών του ΟΑΕΕ αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της διοίκησης και στην προσπάθεια αυτή εντάσσεται μια σειρά μέτρων, για να μην υπάρξει νέα γενιά οφειλετών προς το ταμείο, για να διευκολυνθούν οι οφειλέτες και για να ενισχυθεί η ρευστότητα του Οργανισμού, όπως το πάγωμα των εισφορών για τρία χρόνια, η δυνατότητα προπληρωμής εισφορών με έκπτωση 12%, η δυνατότητα της ασφαλιστικής κλίμακας προς τα κάτω καθώς η ευνοϊκή ρύθμιση των οφειλών.

Σημείωσε επίσης πως σημαντική για τον Οργανισμό είναι και η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας και όχι μόνο η επαναδιαπραγμάτευση όλων των μισθωμάτων.

Για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ο Γ.Βουδούρης αναφέρθηκε στη δημιουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχών Υπηρεσιών Υγείας, στον οποίο θα υπαχθούν ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ, τονίζοντας ότι «δημιουργείται κάτι καινούργιο που θα αφήσει στο παρελθόν τις εικόνες ντροπής που καταρρακώνουν καθημερινά τους ασφαλισμένους».

Εκτίμησε δε ότι «και όσοι γιατροί σήμερα αντιδρούν, οι ίδιοι θα επιδιώκουν συνεργασία με τον ΕΟΠΥΥ στο άμεσο μέλλον».