Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 17/01/2011 - 1/17/2011

                                                    ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 17/01/2011

Το θέμα της ρύθμισης οφειλών προς τον ΟΑΕΕ και το ΙΚΑ τέθηκε μεταξύ άλλων στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, στα γραφεία της ΓΣΕΒΕΕ μεταξύ του προεδρείου της Συνομοσπονδίας με τον Αναπληρωτή Υπουργό Εργασίας, Γιώργο Κουτρουμάνη και τους διοικητές των δύο Ταμείων, Γ. Βουδούρη και Ρ. Σπυρόπουλο.

Όπως σημείωσε σε δηλώσεις του, ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης, στη συνάντηση υπήρξαν συγκλίσεις σε μια σειρά θεμάτων. Συγκεκριμένα, ο κ Βουδούρης δήλωσε ότι εξετάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, ενώ διαπιστώθηκε ότι η ύφεση στην αγορά διευρύνεται και ως εκ τούτου αποφασίστηκε να υπάρξει πρωτοβουλία ρύθμισης των οφειλών των ασφαλισμένων, η οποία θα λειτουργήσει ως συνέχεια της τελευταίας ρύθμισης «ΡΥΘΜΙΖΩ-ΚΕΡΔΙΖΩ» και θα εξειδικευτεί από τον αρμόδιο υπουργό τις επόμενες μέρες.

Επίσης στο πλαίσιο της καλύτερης εξυπηρέτησης των ασφαλισμένων του ΟΑΕΕ συζητήθηκαν και το μέτρο της προσωρινής σύνταξης καθώς και η δημιουργία γραφείων εξυπηρέτησης πολιτών τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και μέσα στα Ταμεία, προκειμένου να αναβαθμιστεί το επίπεδο πληροφόρησης και εξυπηρέτησης των πολιτών.