Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 16/12/2010 - 12/15/2010

                                                     ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/12/2010


Στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν τον εμπορικό κόσμο της Θεσσαλονίκης, κυρίως σε ότι αφορά στις υπηρεσίες του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, απάντησε ο διοικητής του Οργανισμού, Γεράσιμος Βουδούρης, ο οποίος ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση που του απηύθυναν οι Επαγγελματοβιοτέχνες και έμποροι της Θεσσαλονίκης, μίλησε σε πολυπληθή εκδήλωση, που οργανώθηκε στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο της πόλης, την Τετάρτη, 15 Δεκεμβρίου 2010.

Νωρίτερα, ο διοικητής του ΟΑΕΕ είχε συνάντηση με την Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων και το Σωματείο Ιδιοκτητών ΤΑΧΙ του Νομού, στους οποίους μεταξύ άλλων ανέφερε το σχέδιο δημιουργίας Πολυδύναμης Περιφερειακής Διεύθυνσης και Ενιαίου Συνταξιοδοτικού Κέντρου στην περιοχή, στο πλαίσιο της αναμόρφωσης και του εκσυγχρονισμού του Οργανισμού. Για τον λόγο αυτό, ο κ. Βουδούρης επισκέφθηκε τη Διεύθυνση του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη καθώς και τα περιφερειακά τμήματα στην Κατερίνη και τις Σέρρες.

Ο κ. Βουδούρης έγινε αποδέκτης των προβληματισμών αλλά και των προτάσεων που του έθεσαν οι Επαγγελματοβιοτέχνες, οι οποίοι επεσήμαναν κυρίως την εξαιρετικά δύσκολη οικονομική πραγματικότητα που βιώνει η αγορά και την ανάγκη για διευκολύνσεις και υποστήριξη προς τον εμπορικό κόσμο.

Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΕ, τόνισε πως πράγματι οι ασφαλισμένοι πρέπει να υποστηριχθούν με έναν σύγχρονο, αναβαθμισμένο Οργανισμό που να διαθέτει αξιόπιστο κύρος, καθώς όπως είπε ο Οργανισμός Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών διασφαλίζει την καρδιά της αγοράς, δηλαδή τους ανθρώπους που μετέχουν καθημερινά στην πάλη της οικονομικής κρίσης. Ανέλυσε επίσης διεξοδικά τις προτάσεις που έχει εισηγηθεί στην κυβέρνηση προκειμένου να υποστηριχθούν οι συνεπείς ασφαλισμένοι και να διευκολυνθούν στην αποπληρωμή των οφειλών τους προς τον Οργανισμό.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ έκανε λόγο για αλόγιστη σπατάλη τα περασμένα χρόνια, που ήταν αποτέλεσμα -όπως είπε- της υστέρησης των εισφορών, της ανεπάρκειας των ελέγχων, των υπερβολικών δαπανών, των ανορθολογικών παροχών, των παρωχημένων συστημάτων μηχανοργάνωσης και των ελλείψεων προσωπικού ή της αναποτελεσματικής αξιοποίησής του.

Ο Γ. Βουδούρης διαβεβαίωσε τους εμπόρους πως πλέον πρωταρχική προτεραιότητα αποτελεί ο σεβασμός προς τους ασφαλισμένους και η υπευθυνότητα απέναντι στα χρήματα των πολιτών, με καλές και ποιοτικές υπηρεσίες.

Στο πλαίσιο αυτό υπογράμμισε ότι το νέο επιχειρησιακό σχέδιο του Οργανισμού θα στηρίζεται στους άξονες της πάταξης της εισφοροδιαφυγής, της οικονομικής εξυγίανσης και της διοικητικής αναδιάρθρωσης και του εκσυγχρονισμού του τρόπου λειτουργίας του ΟΑΕΕ.