Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 2 Απριλίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 02/12/2010 - 12/2/2010

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02/12/2010


«Πρωτάκουστο, βίαιο και εκφοβιστικό» επεισόδιο εις βάρος των υπαλλήλων του ΟΑΕΕ, χαρακτηρίζει ο διοικητής του Οργανισμού την απόπειρα ασφαλισμένου να κάψει ζωντανή υπάλληλο, διεκδικώντας να εκδοθεί άμεσα η σύνταξή του, την ώρα που, μόλις πριν από μία εβδομάδα, είχε καταθέσει τα χαρτιά του για διαδοχική σύνταξη.

Ο 65χρονος άνδρας το πρωί της Πέμπτης μπήκε στο υποκατάστημα των Άνω Πατησίων και εντελώς αιφνιδιαστικά και απρόκλητα επιτέθηκε στην υπάλληλο και αφού την έδεσε με συρματόσκοινο, την περιέλουσε με βενζίνη καθώς και τον εαυτό του και στη συνέχεια απειλούσε να την κάψει και να αυτοπυρποληθεί. Τελικά, ο δράστη συνελήφθη και η άτυχη υπάλληλος κατέθεσε σε βάρος του μήνυση.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ επισκέφθηκε τον δράστη στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου μεταφέρθηκε, προκειμένου να ακούσει τη δική του άποψη, ενώ στη συνέχεια μετέβη στο ιατροδικαστικό τμήμα όπου μεταφέρθηκε η άτυχη υπάλληλος. Εκεί της εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του, την οποία μετέφερε και σε όλους τους υπαλλήλους του ΟΑΕΕ, μόνιμους και συμβασιούχους, τους οποίους και παρακάλεσε να αντιμετωπίσουν το ατυχές περιστατικό της συναδέλφου τους με ψυχραιμία και την πρέπουσα δικαιοσύνη απέναντι στον Οργανισμό.

Ο Γ.Βουδούρης καταδικάζει απερίφραστα την αυτοδικία ή όποια άλλη μορφή βάναυσης αντίδρασης, ειδικά στις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που βιώνει η ελληνική κοινωνία και προσθέτει:  «Είναι άδικο μεμονωμένα περιστατικά, χωρίς λογική, να γίνονται τροφή για άλλου είδους εκμετάλλευση».

 

Γραφείο Τύπου ΟΑΕΕ