Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

 
 
Υπεύθυνη διαχείριση του δημοσίου χρήματος από τον ΟΑΕΕ

 

Συνέντευξη στη Μαρία Σαράφογλου και την εκπομπή «Συμβαίνει τώρα», στη ΝΕΤ, παραχώρησε την Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γεράσιμος Βουδούρης.

Ο διοικητής ερωτηθείς για την πορεία της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης έκανε λόγο για πολύ σημαντικά αποτελέσματα δίνοντας τα παρακάτω στατιστικά:
· Το κόστος της μέσης συνταγής μειώθηκε από τα 80 στα 48 ευρώ
· Οι συνταγές έχουν μειωθεί από τις 330.000 στις 200.000, ενώ  το αρχικό κόστος τους που ανέρχονταν σε 25 εκ. ευρώ φαίνεται να περιορίζεται τουλάχιστον στα 15 εκ. ευρώ.

Ο κ. Βουδούρης τόνισε ότι στην δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται η χώρα, «πρέπει να υπάρξει αυξημένο αίσθημα ευθύνης στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος. Αυτό, τόνισε, εννοούσε ο πρωθυπουργός όταν είπε ότι υπάρχουν χρήματα, αυτό χρειάζεται η χώρα και αυτό πρέπει να κάνουμε απέναντι στη χώρα».

Μάλιστα ο Γ.Βουδούρης τόνισε ότι ο Οργανισμός προσπαθεί να ξεπεραστούν τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης και πρόσθεσε: «Κάθε μέρα βελτιωνόμαστε και δείχνουμε πως κινούμαστε σε μια άλλη λογική που στοχεύει στο γενικό νοικοκύρεμα, χωρίς μειώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Να σταματήσουν δηλαδή οι μαύρες τρύπες τις οποίες μετά οι ίδιοι οι πολίτες καλούνται να κλείσουν».

Επιπλέον, ο διοικητής του Οργανισμού ανακοίνωσε ότι από τις αρχές του νέου έτους θα ξεκινήσει και η ηλεκτρονική αναγραφή των εργαστηριακών εξετάσεων και εκτίμησε ότι και αυτή η νέα δράση θα παρέχει σημαντικό όφελος στο Ταμείο.

Αναφερόμενος σε ένα ακόμη παράδειγμα περιστολής δαπανών, ο διοικητής του ΟΑΕΕ τόνισε ότι με την πληρωμή των συνταξιούχων μέσω ΔΙΑΣ μειώθηκε η προμήθεια στα 0,07 λεπτά ανά λογαριασμό από 0,70 λεπτά ανά λογαριασμό που ήταν με την πληρωμή μέσω μίας τράπεζας. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα τα έξοδα να μειωθούν από 5,5 εκατομμύρια ευρώ στις 480.000 ευρώ.

Ο Γ. Βουδούρης επεσήμανε ακόμη ότι συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις με τους προμηθευτές, στο πλαίσιο των κανόνων της ελεύθερης αγοράς, με κριτήριο όμως το δημόσιο συμφέρον.

Επίσης, δήλωσε ότι είναι σε εξέλιξη η επανεξέταση συμβάσεων ακινήτων που νοικιάζει ο ΟΑΕΕ. Συγκεκριμένα αναφερόμενος στο κτίριο που νοικιάζει ο Οργανισμός στην Αγία Παρασκευή ο διοικητής σημείωσε: «Μιλάμε για αστρονομικά ενοίκια 40.000 ευρώ, που παραπέμπουν σε ενοίκια όχι Κολωνακίου, αλλά Παρισίου».