Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

 
 
Δελτίο τύπου 01/06/2010ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Διοικητής του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, κ. Κωνσταντίνος Γ. Παπαθανασίου, απέστειλε σήμερα στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέα Λοβέρδο, επιστολή παραίτησής του από το αξίωμα.


Βασικός λόγος της παραίτησης, είναι ότι εξέλειπαν οι δύο βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου να ασκείται απρόσκοπτα και εποικοδομητικά το έργο κάθε Διοίκησης.
Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε έλλειψη ηθικής υποστήριξης στο πρόσωπο του Διοικητή και της αναγκαίας οικονομικής ενίσχυσης του Οργανισμού.


Τέλος, ο κ. Παπαθανασίου ευχαρίστησε τον κ. Λοβέρδο και τους συνεργάτες του για την μέχρι τώρα συνεργασία.
   

 

Σε απάντηση του ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος  με επιστολή του αναφέρει τα εξής:

 

 «Κύριε Διοικητά,
 Έλαβα την επιστολή παραίτησής σας και θέλω να σας ευχαριστήσω για την ειλικρινή συνεργασία, που είχαμε τους τελευταίους αυτούς, ιδιαίτερα δύσκολους και απαιτητικούς, μήνες και να σας ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τη
συνέχεια.
Η περίπτωση του ΟΑΕΕ, λόγω των ιδιομορφιών της, που καλά γνωρίζετε, μας αναγκάζει να έχουμε όλες μας τις δυνάμεις σε επιφυλακή και την προσοχή μας τεταμένη σε διαρκή βάση, αφού το πρόβλημα για την ομαλή συνέχιση της καταβολής των συντάξεων παραμένει οξύ. Για το λόγο αυτό, αλλά και εξαιτίας του κινδύνου να υπάρξουν πρόσκαιρα φαινόμενα ασυνέχειας ή διοικητικού κενού, σας παρακαλώ, γνωρίζοντας την ευσυνειδησία σας, αλλά και την αίσθηση καθήκοντος, που σας διακρίνει, και πάντα σύμφωνα με τα οριζόμενα στο Νόμο, να συνεχίσετε να ασκείτε τα καθήκοντά σας, έως ότου διοριστεί ο επόμενος διοικητής του ΟΑΕΕ.

Με ιδιαίτερη εκτίμηση,
Ανδρέας Λοβέρδος»