Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Τετάρτη, 22 Μαρτίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 05/05/2011

 

Σχολιασμό επί της διάλεξης που παραχώρησε ο Δανός καθηγητής Οικονομικών της Υγείας του University of Southern Denmark, κ. Kjeld Moller Pedersen, με θέμα «την ορθολογική διαχείριση και ανάπτυξη ενός αποδοτικού, από κάθε πλευρά, συστήματος Υγείας» πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης.

Κατά την παρέμβασή του στην εκδήλωση που διοργάνωσε η πρεσβεία της Δανίας στην Αθήνα την Τετάρτη 4 Μαΐου 2001, στο Κέντρο Τύπου της γγ Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε στην αλληλεπίδραση που μπορεί να υπάρξει μεταξύ των συστημάτων υγείας της Δανίας και της Ελλάδας, τονίζοντας ότι το ελληνικό παράδειγμα θα χτιστεί με τον ΕΟΠΥΥ, χωρίς να είναι δυνατή η απόλυτη αντιγραφή λόγω διαφοράς στην ιδιοσυγκρασία των δύο λαών, που βρίσκονται σε βορρά και νότο: «Αυτά που είναι αυτονόητα στον βορρά αποτελούν αντικείμενο διαλόγου και διαβούλευσης για τον νότο» είπε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ ο οποίος σχολιάζοντας την προτροπή του κ. Pedersen για γρήγορη ανάπτυξη εκσυγχρονιστικών δράσεων στο ελληνικό σύστημα Υγείας δήλωσε: «Η Ελλάδα με μια ιστορία 5.000 ετών, είναι μια χώρα που έχει υποστεί πολλές δοκιμασίες. Είμαστε όμως εδώ και είναι γνωστό το θυμικό και το φιλότιμο του Έλληνα που τελειώνει επιτυχώς ότι καταπιάνεται».

Ξεκαθάρισε επίσης ότι ο ΕΟΠΥΥ θα είναι ένας καινούργιος φορέας που δεν θα έχει εφαλτήριο το παρελθόν, παρότι όπως είπε μπορεί να χρησιμοποιήσει επιλεκτικά ορισμένες παρελθοντικές υποδομές που αποδείχθηκαν αποτελεσματικές. Σημείωσε επίσης ότι προτεραιότητα του νέου φορέα θα είναι ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών Υγείας με πλήρη αναδιοργάνωση του 184 και με ορθολογική διαχείριση των πόρων.

Και ο Γ. Βουδούρης κατέληξε: «Μια συνεργασία μεταξύ Δανίας και Ελλάδας στα θέματα Υγείας θα μπορούσε να είναι επωφελής και για τις δύο χώρες.
Για μας, λόγω της εμπειρίας και της τεχνογνωσίας που διαθέτετε και για εσάς, λόγω των καινούργιων πτυχών που ενδεχομένως να εντοπίσετε και να εφαρμόσετε στη χώρα σας».