Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Τρίτη, 21 Μαρτίου 2023

 
 
23ο Πανελλήνιο συνέδριο Γενικής Ιατρικής στη ΚωΤηλε-παρέμβαση πραγματοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ και διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης,  στην συζήτηση με θέμα «Ολοκληρωμένο Σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας: Μία διαρκής ανάγκη», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 28 Απριλίου 2011, στην Κω, στο πλαίσιο του 23ου Πανελλήνιου συνεδρίου Γενικής Ιατρικής.Στoν σχολιασμό του ο κ. Βουδούρης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε:

«Θυμόμαστε το παρελθόν των Ασφαλιστικών Ταμείων αλλά αυτό σε καμία περίπτωση δεν αποτελεί τη βάση εκκίνησης του ΕΟΠΥΥ. Εμείς μιλάμε για κάτι καινούργιο. Διαθέτουμε την εμπειρία, διαθέτουμε το ανθρώπινο δυναμικό και δημιουργούμε το ελληνικό παράδειγμα».

Και ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ πρόσθεσε με έμφαση:

«Είναι προς όφελος του νέου Οργανισμού ότι η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ δεν βασίζεται σε κάποιο σενάριο αλλά στο δημόσιο διάλογο και στις προτάσεις που καταθέτουν οι καλύτεροι επιστήμονες που διαθέτει η χώρα. Η μεγάλη ανατροπή δεν θα έχει να κάνει με τους μισθούς των γιατρών αλλά με το να μην ξαναδούμε ηλικιωμένους ανθρώπους να περιμένουν στην ουρά προκειμένου να εξεταστούν».