Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου Υπουργείου Εργασίας 01/11/2012 - 11/1/2012ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

                                                                               

                                                                                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

                                                                                                 

01 Νοεμβρίου 2012

 

 

Ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων, κ. Παναγιώτης Κοκκόρης και η Διοικήτρια του Οργανισμού, κ. Γεωργία Κωτίδου επισκέφτηκαν τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012 τα γραφεία των νέων υπηρεσιών του ΟΑΕΕ στη Θεσσαλονίκη.

 

Στόχος της επίσκεψης ήταν η διαπίστωση της αποτελεσματικότητας στη λειτουργία του Φορέα, μετά τις αλλαγές που συντελέστηκαν με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

 

Στη διάρκεια της επίσκεψής, ο κ. Κοκκόρης δήλωσε πως η πιλοτική λειτουργία του γραφείου συμβούλου επί ασφαλιστικών θεμάτων και η λειτουργία του Κέντρου Εξυπηρέτησης Ασφαλισμένων για παροχές υγείας για τους ασφαλισμένους του Νομού Θεσσαλονίκης, που πιλοτικά εφαρμόζονται και σε άλλες πόλεις, αποτελούν ενέργειες προσανατολισμένες στην καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων.

 

Ειδικότερα υπογράμμισε:

«Στόχος, τόσο της πολιτικής ηγεσίας όσο και της διοίκησης του ΟΑΕΕ και των εργαζομένων του, τους οποίους περιβάλλουμε με εμπιστοσύνη, είναι να αλλάξει το τοπίο στην ασφάλιση και να υπάρξει μια αμφίδρομη συνεργασία ώστε να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες στους ασφαλισμένους. Στο πλαίσιο αυτό, ο ΟΑΕΕ έχει καθιερώσει και σεμινάρια εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού του».

 

Επίσης, επισήμανε ότι ο Οργανισμός, στην προσπάθεια του να εξοικονομήσει πόρους και να νοικοκυρέψει τα οικονομικά του, έχει προβεί σε συστεγάσεις υπηρεσιών, εξοικονομώντας τουλάχιστον 250.000 ευρώ ετησίως, αξιοποιώντας ταυτόχρονα, αποτελεσματικότερα το έμψυχο δυναμικό.

 

Οι προαναφερόμενες κινήσεις, όμως, είναι αδιαμφισβήτητα βήματα προόδου στην κατεύθυνση αναβάθμισης του ΟΑΕΕ και ο κ. Π. Κοκκόρης αισιοδοξεί πως μετά από την εκταμίευση της δόσης θα υπάρξει επανεκκίνηση της οικονομίας και θα βελτιωθούν οι αριθμοί.