Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 25/05/2009 - 5/25/2009

Την Παρασκευή 22 Μαΐου 2009 πραγματοποιήθηκαν στη Νάξο, τα εγκαίνια του αυτοτελούς Τμήματος Ο.Α.Ε.Ε., από τον Διοικητή του Οργανισμού κ. Κωνσταντίνο Παπαθανασίου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημοσθένη Μαμμωνά, του Βουλευτή Κυκλάδων κ. Ιωάννη Βρούτση, του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Ν. Αιγαίου κ. Χαράλαμπου Κόκκινου, των Δημάρχων του νησιού και εκπροσώπων του εμπορικού κόσμου των Κυκλάδων.

Με την ίδρυση γραφείου Ο.Α.Ε.Ε. στη Νάξο, οι ασφαλισμένοι, οι συνταξιούχοι και οι επαγγελματίες όχι μόνο του νησιού αλλά και της ευρύτερης περιοχής, θα έχουν άμεση και ποιοτική εξυπηρέτηση. Ο Διοικητής του Ο.Α.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνος Παπαθανασίου, ανέφερε ενδεικτικά στην ομιλία του: «η προσέγγιση της νέας Διοίκησης του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών δεν ξεχωρίζει μια μικρή περιφερειακή μονάδα, από μια κεντρική επιτελική υπηρεσία.

Το ενδιαφέρον και η μέριμνα μας έχουν την ίδια ένταση. Ανταποκρινόμενοι στο δίκαιο αίτημα των ασφαλισμένων και συνταξιούχων της Νάξου, εγκαινιάζουμε σήμερα το νέο γραφείο του Ο.Α.Ε.Ε., έχοντας ως κύριο στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση τους.

Προβλήματα υπάρχουν, ωστόσο εργαζόμαστε μεθοδικά για την πλήρη και ουσιαστική εφαρμογή του δικαιώματος της κοινωνικής ασφάλισης, με σταθερό αρωγό την Πολιτεία. Παράλληλα δε, προχωρούμε στην επέκταση των παρεχόμενων υπηρεσιών του ΟΑΕΕ σε όλη την Ελλάδα, μέσω της ιδρύσεως νέων Τμημάτων, με στόχο την κάλυψη των νέων, αυξημένων απαιτήσεων».

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημοσθένης Μαμμωνάς στον λόγο του μεταξύ άλλων, ανέπτυξε τα θετικά αποτελέσματα της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, αναφέρθηκε στην νέα εποχή που ξεκινάει για το Ασφαλιστικό Σύστημα της χώρας με την εισαγωγή του Αριθμού Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ επισήμανε την διαρκή και ισχυρή παρουσία του Υπουργείου Απασχόλησης, μέσω των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, στην σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία.