Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022

 
 
Δελτίο Τύπου 16/05/2011 - 5/16/2011

                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 16/05/2011

Επίσκεψη στο Περ/κό Τμήμα του ΟΑΕΕ στον Πύργο, πραγματοποίησε την Παρασκευή, 13 Μαΐου ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης ο οποίος στη συνέχεια είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ν. Ηλείας, κ. Λουκόπουλο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Πύργου, κ. Σκορδαλή και τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Κρεστενών, κ. Πλατή.

Σε ομιλία που πραγματοποίησε ο διοικητής του ΟΑΕΕ στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου στον Πύργο, παρουσία δεκάδων μικρομεσαίων Επαγγελματιών, απάντησε στα ερωτήματα που του έθεσαν οι κοινωνικοί φορείς της περιοχής.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι ο Οργανισμός, παρά τη δυσμενή συγκυρία θα συνεχίσει να είναι συνεπής στις συνταξιοδοτικές και ιατροφαρμακευτικές του υποχρεώσεις προς τους ασφαλισμένους, χάρη στην οικονομική εξυγίανση που ήδη συντελείται στον ΟΑΕΕ, και λόγω της αυξητικής τάσης στην καταβολή εισφορών, αλλά και στην ουσιαστική περιστολή των
δαπανών. Μάλιστα, εξέφρασε την ικανοποίησή του καθώς όπως σημείωσε ο Οργανισμός σε δύσκολους καιρούς εμφανίζει πλεόνασμα, για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια.

Αναφερόμενος στη θεαματική εξοικονόμηση χρημάτων μέσω της εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, ο διοικητής του ΟΑΕΕ διεμήνυσε πως θα συνεχιστούν οι αυστηροί έλεγχοι στις συνταγογραφήσεις φαρμάκων και όπου διαπιστώνονται υπερβάσεις, τα στοιχεία θα αποστέλλονται στη Δικαιοσύνη.


Ο κ.Βουδούρης, αφού αναγνώρισε τη δυσκολία που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΟΑΕΕ στην καταβολή των εισφορών, τόνισε ότι δεν θα γίνει καμία αύξηση στις εισφορές έως το 2013.

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ αναφέρθηκε και στις διαδικασίες διευκόλυνσης των ασφαλισμένων που προωθούνται, πέρα από τις ήδη θεσμοθετημένες ευνοϊκές ρυθμίσεις.

Συγκεκριμένα ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε φάση νομιμοποίησης η δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικής κατηγορίας από τον ασφαλισμένο, γεγονός, που όπως είπε, μπορεί να συμβάλλει στην αποφυγή της ποινικοποίησης της μη καταβολής των εισφορών, στην εισροή μεγαλύτερων ποσών στα ταμεία του Οργανισμού και στην απρόσκοπτη λειτουργία της αγοράς, λόγω της ανεμπόδιστης λήψης ασφαλιστικής ενημερότητας.

Εξάλλου, ο κ. Βουδούρης σημείωσε πως στόχος της νέας διοίκησης αποτελεί η δημιουργία πολυδύναμων διευθύνσεων στο πλαίσιο της αναμόρφωσης του οργανογράμματος του Οργανισμού και τόνισε πως τα δύο γραφεία του ΟΑΕΕ στο Νομό Ηλείας θα συνεχίσουν να λειτουργούν κανονικά.

Ο κ. Βουδούρης στη συνέχεια  επισκέφτηκε το γραφείο της Ομοσπονδίας των Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων στην Αμαλιάδα και είχε ανάλογο διάλογο και με εκπροσώπους των επαγγελματιών της περιοχής.

Τέλος, ο διοικητής του ΟΑΕΕ είχε κατ΄ιδίαν συνάντηση με τον Ιατρικό Σύλλογο της Αμαλιάδας και αφού κατέγραψε τα σημαντικότερα προβλήματα που απασχολούν το επιστημονικό προσωπικό της περιοχής, διαβεβαίωσε για τη σύντομη διευθέτησή τους.