Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 14/10/2010 - 10/14/2010

Η διαδικασία εφαρμογής της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης φαρμάκων, η οποία ξεκινά πανελλαδικά στις 18 Οκτωβρίου για τους ασφαλισμένους του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών, παρουσιάστηκε σε ημερίδες που πραγματοποιήθηκαν από τη Γενική Γραμματεία του υπουργείου Εργασίας, τον ΟΑΕΕ και την ΗΔΙΚΑ, παρουσία γιατρών και φαρμακοποιών, στη Λέσβο (6/10), τη Βοιωτία (9/10) και την Κόρινθο (10/10).

Ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Γ. Βουδούρης τονίζοντας τη σημασία της εφαρμογής μίλησε για «εθνική προσπάθεια», με στόχο τον εξορθολογισμό  των φαρμακευτικών δαπανών και τον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση του συστήματος  παροχής  φαρμακευτικής περίθαλψης, διατηρώντας παράλληλα σε υψηλά επίπεδα τις  παροχές αυτές  για τον ασθενή.

Ο διοικητής του Οργανισμού αναφέρθηκε διεξοδικά στη συμβολική επιλογή της Λέσβου ως σημείο εκκίνησης της διαδικασίας, αλλά κατόπιν και στην επιλογή της περιφέρειας για την παρουσίαση της εφαρμογής, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό η προσπάθεια να ξεκινήσει από την περιφέρεια, στην οποία και πρέπει να δοθεί η ανάλογη στήριξη.

Επιπλέον, τόνισε την ετοιμότητα των γιατρών και των φαρμακοποιών, οι οποίοι όπως διαπιστώθηκε στην πλειονότητα τους είτε διαθέτουν ήδη την υλικοτεχνική υποδομή, είτε είναι πρόθυμοι να την προμηθευτούν προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της εφαρμογής.

Για την πληρέστερη ενημέρωση των συμβεβλημένων γιατρών και φαρμακοποιών του ΟΑΕΕ σχετικά με την εφαρμογή της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης  θα ακολουθήσουν αντίστοιχες ενημερωτικές ημερίδες σε πολλές περιοχές της χώρας.

Υπενθυμίζεται ότι η αναγκαία εφαρμογή έχει ήδη εγκατασταθεί στην ΗΔΙΚΑ Α.Ε., όπου και λειτουργεί Help Desk όλο το 24ωρο στο τηλεφωνικό νούμερο 11131.