Σύμφωνα με το νόμο 4387/2016, το τ.OAEE εντάσσεται από 01/01/2017 στον ΕΦΚΑ. Ο διαδικτυακός τόπος του ΕΦΚΑ βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.efka.gov.gr

Κυριακή, 4 Ιουνίου 2023

 
 
Δελτίο Τύπου 6/09/2010 - 9/7/2010

Συνάντηση γνωριμίας του Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Γ. Βουδούρη και των υπαλλήλων του Οργανισμού, πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 6 Σεπτεμβρίου 2010, στην αίθουσα “ΕΡΜΗΣ” του ΕΒΕΑ. Στην ομιλία που ακολούθησε, ο κ. Βουδούρης αναφέρθηκε σε “μια νέα εικόνα, ένα νέο ξεκίνημα για τον ΟΑΕΕ” και ανέπτυξε τους στόχους της νέας Διοίκησης, με κυριότερο αυτόν της αποκατάστασης του κύρους του Οργανισμού. Αναφερόμενος στα προβλήματα του Φορέα, ο κ. Βουδούρης, εστίασε στην έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, την μη εκμετάλλευση των δυνατοτήτων της νέας τεχνολογίας, τις οργανωτικές δυσλειτουργίες και την απαξία του Οργανισμού όπως αυτή εκφράζεται από τα ΜΜΕ.
Ο Διοικητής του ΟΑΕΕ, μίλησε για την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου επιχειρησιακού σχεδίου, το οποίο περικλείεται στο τρίπτυχο: οργάνωση, ανασυγκρότηση, εκσυγχρονισμός. Τα μέσα για την επίτευξη αυτών των στόχων θα είναι: - η οικονομική εξυγίανση - η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας - ο έλεγχος του κόστους των δαπανών και ιδιαίτερα της υγείας, μέσω της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης - η ολοκλήρωση της ενοποίησης με τον εκσυγχρονισμό της κείμενης νομοθεσίας – η συγκέντρωση όλων των κεντρικών υπηρεσιών του Οργανισμού σε ένα σύγχρονο και ασφαλές κτίριο, με “εργασιακές συνθήκες που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του 21ου αιώνα” - η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, (συμβασιούχων και μη), μέσω της κατάρτισής του στις σύγχρονες τεχνολογίες, με επίκεντρο την απόδοση και την παραγωγικότητα – κρίσεις υπαλλήλων, μέσω της εφαρμογής αξιολογικών και επαγγελματικών κριτηρίων, που θα διαπνέονται από πνεύμα διαφάνειας και αποκατάστασης των όποιων αδικιών, με ορατά αποτελέσματα στην βελτίωση της παροχής υπηρεσιών προς τους ασφαλισμένους - εξασφάλιση της μέγιστης δυνατής ασφάλειας στους χώρους του ΟΑΕΕ, για εργαζόμενους και ασφαλισμένους.
Όσον αφορά την σχέση Διοίκησης – υπαλλήλων - ασφαλισμένων, ο κ. Βουδούρης δήλωσε ότι: “ ηγούμαι ανθρώπων και δεν θα διαταράξω αυτή τη σχέση, η πόρτα της Διοίκησης θα είναι πάντα ανοιχτή για όλους, οφείλουμε πάντα απόλυτο σεβασμό στον ασφαλισμένο ακόμα και εάν αυτός έχει άδικο”. Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, ο Διοικητής του ΟΑΕΕ υπογράμμισε τις ευθύνες της Διοίκησης απέναντι στην κοινωνία η οποία θα κρίνει το έργο της, τελειώνοντας χαρακτηριστικά : “ έχουμε υποχρέωση να τα καταφέρουμε, όχι άλλος εφησυχασμός!”